30 Ocak 2013 Çarşamba

Küçük Gelinler..

Ayşe Armanın bir yazısı vardı bugün Hürriyet'te. Küçük yaşta evlendirilmiş, sahip çıkılmamış, hor görülmüş hatta işkencelere maruz kalmış bir küçük gelinin acı sonunu anlatıyordu. Davasına ortak olmaya çağırıyordu bizi VAN'a..

Düşündüm de, etrafımızda onlarca küçük kadın var ve onlar için savaşan bir avuç insan..Peki biz ne yapıyoruz?


Kadın sığınma evlerine gidiyor muyuz? Gönüllü olarak hizmet edebiliyor muyuz? En azından destek oluyor muyuz? Aslında yaşam gailemizin içinde ne kadar da monoton hayatlar yaşıyoruz..


Bir kadın düşünün.. 15-16 yaşında evlendirilmiş..18'inde hamile kalıp sokaklarda bebeğini doğurmuş (ölü olarak-kaldı ki kendi yaşadığı hayatta yaşamasını zaten istemiyormuş) küçücük pis bir tuvalete kapatılmış..AÇ..SUSUZ.. Sadece 6 ay dayanabilmiş..30 kiloymuş bulunduğunda.. Anne babası neredeymiş peki o kadar ay boyunca? Tabi ki klasikleşen laflarını söylemişler "KIZIM YERİN KOCANIN YANIDIR..!!" Şimdi öldü o kız..Yeri gerçekten de kocasının yanıymış..Teşekkürler annesi, babası, ona sahip çıkan AİLESİ..


İşte bir KÜÇÜK GELİN dramı daha.. Kız-Erkek fark etmez, okuyun, akıllanın, iş sahibi olun..Evlilik doğru zamanda yapılırsa güzel ve anlamlı..


VE AİLELER.. Evlatlarınıza sahip çıkın.. Sık boğaz etmeyin ama takibi de elden bırakmayın..


Pınar Eser Terzi - 30.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder